miércoles, 20 de junio de 2012

Indignados por Carmen Tundidor


El sentiment d'indignació ha despertat la necessitat de comunicar les queixes de manera creativa per cridar l'atenició. Cadascú vol posar el seu "gra de sorra" evocant les seves emocions de la millor manera que sap fer, i en aquest cas és cantant música folklòrica andalusa, concretament des de Jerez de la Frontera, en una de les assamblees d'indignats del moviment 15-M.


Aquesta actuació ha estat enregistrada en vídeo i penjada al youtube per tal de fer-ne divulgació. S'ha fet des d'un canal anomenat democraciarealjerez dedicat a penjar videos relacionats amb el moviment 15-M a Jerez i aquest video en concret ha obtingut més de 3300 visites. A més d'aquest video en té 72 més, i en total consta de més de 32000 visites en total. Tot i així si aquest video podria tenir més visites si hagués tingut millor publicitat, però això fa pensar que potser només està dirigit als habitants de Jerez.


Pel que fa al contingut, sembla ser que la principal intenció de l'actuació no era ser grabada per penjar-la a les xarxes socials, sinó que sembla estar improvisat, i la qualitat d'imatge i de so no és important. El que compta aquí era l'acte en si, el fet d'expresar musicalment tot el que està passant des del punt de vista dels qui ho pateixen, i amb intenció d'animar a la gent a afegir-se a la protesta, i crear vincles d'empatia amb el públic amb la interpretació dels músics.


La música tradicional andalusa no sol tractar temes de política ni socials, i el fet que en aquest cas si es faci li dona un toc d'ironia que promou encara que la gent no deixi d'expressar el seu descontentament. La lletra consta de tres estrofes, una d'elles es repeteix per tal que la cançó s'enganxi més. I diu així:

Indignada, insatisfecha con la justicia e igualdad,
Decepcionada, ¿dónde está la transparencia y la humanidad?
La falsa democracia, la ley que nos obligan a aceptar.
Deprimida con la vida y ahora vamos todos a cantar…
No somos mercancía en manos de políticos y banqueros,
Si no nos dejáis soñar despertaremos al mundo entero,
Vamos movimiento 15M, juntos podemos con todos ellos…
Queremos vivir, no sobrevivir en este mundo de locos,
Sólo quieren dinero a costa de todos nosotros,
Políticos y banqueros igual a rateros,
Beneficios es lo que obtienen con nuestro trabajo y esfuerzo…
No somos mercancía en manos de políticos y banqueros,
Si no nos dejáis soñar despertaremos al mundo entero,
Vamos movimiento 15M, juntos podemos con todos ellos…


Com veieu la lletra expressa de manera clara els objectes de la seva protesta, que són la justícia, la igualtat, la falsa democràcia, els polítics i els banquers, els diners... Temes generals que afecten a tothom d'una manera o altra i que ens uneixen per "cantar" junts i recolzar-nos els uns als altres, i motivar-nos per seguir endavant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario